Jdi na obsah Jdi na menu
 


Často se mě lidi ptají, čím fotím. Tak vám to tedy napíšu. Začínal jsem fotit nějak víc, po koupi mého prvního digitálu. Byl to Canon, malej kompakt A200 2Mpx. Jako na občasnou fotku to stačilo. Nepočítam teda dřívější občasný cvaknutí kinofilmem. Jako další jsem si pořídil Panasonica FZ7. Měl již manuální režim a postupně jsem se začal seznamovat s tajnostmi fotografie. Došel jsem do stadia, kdy jsem zjistil, že už mi to nestačí a je na řadě postoupit dál. Jsem amatér a tak jsem si nevysnil nic uplně profi, ale takovou zlatou střední cestu.

 

Canon 40D

Má první zrcadlovka. Foták je pryč a co bych o něm napsal, byl to super foták, který mě nikdy a za žádných podmínek nenechal ve štychu a mohl jsem se na něj spolehnout. Fotil perfektně, sedl mi perfektně do ruky a nemužu o něm prostě napsat nic špatného. Šel dál a novému majiteli přeji dobré světlo.

 

Fotím pro radost, takže nikde nevystavuji ani nějak extrémně neprezentuji své obrázky. Pokud by měl někdo zájem o nějakou mou fotografii, dokážu je nechat vytisknout v jakémkoliv formatu, nalaminovat na cappu, nechat orámečkovat, vše je jen na přání toho, kdo by fotečku chtěl. V případě zájmu mě kontaktujte na mailu jiridrazdik@seznam.cz

 

Takže současná technika:

Kliknutím na obrázek přejdete na stranky Pbase, kde jsou realne fotografie od lidí a občas nějaký to povídání.

Tělo:

  Canon 5D  Mark II

 5D MK II

 

 

 

 

 

Objektivy:

Canon 50 1,8 MK II

 Obrazek

 

 

 

 

 

Canon EF 17-35mm f/2,8L USM 

Canon EF 70-200 F4 IS L

Canon EF 24-105 F4 IS L

Canon Extender 1,4X MK II

 

 

Na prodej 

Cosina 70-210mm f/2.8-4   

 Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Blesk:

Canon Speedlite 580EX I

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příslušenství:

Obyč stativ, nějaký filtry, rychlonabíječka na baterie do blesku i s nabíjením v autě. Baterie používám Enelope od Sanya, ale dost se hřejou, tak uvažuji o změně. Dálkovou spoušt od Photixu, dosah 100m pohodka. Odrazná deska 5v1.  No a ještě mam  nějaký ty cajky na čištění optiky. Pak nějaký difuzory na blesk a to všechno nacpaný ve fotobatohu Tamrac Expedition 5.

 

 

15.10.2010

 

Mikroskop Canon Power

Kamarád, který sbírá mince mě poprosil, zda bych nějak nevymyslel, aby šlo fotit zrcadlovkou přímo z mikroskopu. Samozřejmě to byla výzva a sám jsem chtěl vědět, jak to bude fungovat, protože firma mu nabídla, že mu to udělá za nesmyslnou částku. Objednal jsem od čínských kamarádů přírubu na bajonet canon a z druhé strany dalekohledové šroubení. mikroskop již měl odbočku s hranolem, takže stačilo vyřešit jen uchycení zrcadlovky a pak ještě odskok, který jsem vyřešil mezikroužkama na prodloužení ohniskové vzdálenosti. Tím se dalo u mikroskopu lépe korigovat ostření a přes live viev a dálkovou spoušt se dalo z mikroskopu dostat moc pěkné snímky.

 

pár jich je tady

 

Zdroj Mikroskop Canon power